13 Ekim 2015 Salı

UNSUZ ŞEKERSİZ SAĞLIKLI POĞAÇA TARİFİ:)



Merhaba arkadaşlar sürekli takip ettiğim Badenin şekeri bloğunda harika sağlıklı tarifler var.
 
okulların açıldığı şu günlerde okullu çocuğu olan anneler bilir her gün hamur işi beslenme listeleri eve gelmektedir. birgün keke bir gün poğaça bir gün sandviç istenir maalesef:( sürekli sağlıksız karbonhidratlar ilerde çocuklarımızı nasıl etkileyeceği bellidir.
 
 
aşağıda yayınladığım tarif için şimdiden kahve değirmeni siparişi verdim. un yerine badem kullanıldığı için yumuşak hamur elde etmek adına değirmen şart:)
 
 
İçindekiler: (4 adet poğaça için)Hamuru için
1 yumurta
1,5 su bardağı dil peyniri
3/4 su bardağı toz badem
1/4 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 çorba kaşığı tereyağı (erimiş)
İçi için
2 çorba kaşığı beyaz peynir
Dilenirse dereotu veya maydanoz
Üzeri için
Susam
Yapılışı:
Bademleri kahve değirmeninizde çekip üzerine 1 yumurta kırın. Tereyağını da ekleyin. Bu arada benmari yöntemi ile (kaynayan suyun üzerine cam bir kase yerleştirip içine rendelenmiş peyniri ekleyip arada karıştırarak) peyniri iyice akışkan olana dek eritin. 
Eriyen peyniri badem, yumurta ve tereyağının üzerine ekleyin. Tahta bir kaşığı ıslatın ve bu kaşık yardımı ile karışımı güzelce birbirine yedirin. Ele hafif yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru dört parçaya ayırın. Zeytinyağı ile yağlanmış bir yüzeyde elinizle daire şeklinde açın. İçine 1/2 çorba kaşığı iç harcını koyup kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 150C fırında 15 dk pişirin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder